Ha elveszítünk egy vagy több fogat, már nem mosolygunk olyan bátran, mint korábban. Gyengül az önbizalmunk, a rágás is nehézséggel jár, ezért szeretnénk orvosolni a problémát. A különböző foghiányok esetén, egyre több esetben a fog implantátumok beültetése adja a legmegfelelőbb megoldást.

Implantátum, fogbeültetés

MI IS PONTOSAN AZ IMPLANTÁTUM?

Az implantátum az élő szervezetbe beültetett idegen szövetet jelent, egy mesterséges gyökér – gyakorlatilag egy titánötvözetből készült csavar – amelyre a fog készül. A szövetbarát, biokompatibilis titán implantátumokkal teljesen új dimenziók nyíltak a fogászatban.


a Titán implantátum kedvező tulajdonságai

tetszőleges számú fog pótlására használhatóönmagában, szilárdan tart, így nincs szükség a szomszédos fogak igénybevételére (lecsiszolására)
a titán az emberi szövetek számára közömbös anyaga kivehető fogpótlás helyett, fix pótlás készíthető (megfelelő számú implantátum esetén)
nem oldódik a testnedvekbenmechanikailag elég erős ahhoz, hogy évtizedeken keresztül viselje a rágóerő
nem okoz allergiátsúlya csekély

A FOGBEÜLTETÉS MENETE

1

Az implantátumot sebészeti úton ültetjük be az állkapocscsontba, hogy stabil alapot képezzen a készülő fogpótlás számára.

2

Idővel az implantátum beépül, integrálódik a csontba.

3

A fogorvos az implantátumra helyezi a koronát, amelynek tulajdonságai hasonlóak a természetes foghoz.

4

Végeredményben a fogászati implantátum a rá helyezett koronával úgy néz ki, akár egy természetes fog, és ahhoz hasonlóan használható.


FÁJDALOMMENTES FOGBEÜLTETÉS

A fogbeültetés nem okoz fájdalmat, kellemetlenséget, mivel a sebészeti beavatkozás során az implantátum helyi érzéstelenítéssel kerül beültetésre éppúgy, mintha a páciens egy mindennapos fogászati kezelésen venne részt a fogászati rendelőben.A páciens kérésére a fogbeültetés akár altatásban is elvégezhető.

VÉLEMÉNYEK AZ IMPLANTÁTUMRÓL

Tapasztalataink alapján a protézis viseléséhez képest az implantátummal elhorgonyzott pótlásokat (koronák, hidak, redukált fogsorok) viselő pácienseink életminősége nagyot javult. Pácienseink a beszédkészség, az étkezés és a komfortérzetük javulásáról számoltak be kontrolljaik során.Praxisunk a minőségi svájci technológiájú SGS Dental Implant System (http://sgs-dental.com) kiváló minőségű fogászati implantátumaival dolgozik, amelyeket teljes meggyőződéssel javasolunk pácienseink számára. Az SGS Dental implantátumai megfelelnek a legszigorúbb nemzetközi és hazai előírásoknak is. Praxisunk a Budapesti központtal áll kapcsolatban, 24 órán belül teljesítik kéréseinket, így a gyors megoldást tudunk nyújtani pácienseinknek. 

Az implantátum hátrányai – kinek nem javasoljuk a fogbeültetést?

A fogászati implantátum rendkívül hasznos, de nem mindenáron, és nem mindenki számára javasolt.

Ellenjavalt az implantátum beültetése az alábbi esetekben:

terhesség ideje alatt
az állkapocs fejlődésének ideje alatt
ha az implantátum helyén kóros elváltozások vannak

Az alábbi esetekben is lehetséges az implantátum beültetése

A hiedelmek ellenére, kezelőorvosával egyeztetve, jól átgondolt kezelési tervvel az alábbi esetekben is lehetséges az implantátum beültetése:

súlyos vérzékenységerős dohányosoknál
cukorbetegségalkoholisták esetében
csontritkulássugárkezelésben részesült daganatos betegek esetében
véralvadásgátló kezelésekkezeletlen fogágybetegségek, szuvas fogak fennállásának esetében
tisztázatlan eredetű arcfájdalmak eseténnagyfokú mélyharapás esetén
Konzultáljon fogorvosával,
mielőtt döntést hoz!
Jobb életminőség, több önbizalom, új mosoly!